Burger teriyaki cu samon la grătar

29.09.2018

Burger teriyaki cu samon la grătar

Astăzi vă divulgăm una din rețetele noastre preferate de burger.

Ingrediente (4 porții)
4 fileuri de somon Ocean Fish (cca 150 g)
4 linguri
sos de soia
200 ml
sos Teriyaki
300 g
sparanghel verde
2 linguri
ulei de măsline
2 linguri
susan
2 linguri
oțet balsamic alb
0.5 castravete
1 legătură mărar
200 g iaurt (3,5 % grăsime)
2 cepe roșii
4chifle pentru hamburger
sare
piper

Preparare
1
Somonul se decongelează la temperatura camerei. Apoi se spală, se usucă și se taie pe jumătate. Somonul se introduce în castron, se toarnă deasupra sosul de soia și sosul Teriyaki. Se acoperă și se lasă să se răcească aprox. 30 minute.

2
Grătarul se preîncălzește. Sparanghelul se curăță, se taie capetele lemnoase și se taie fâșii cu un dispozitiv de curățare a sparanghelului. Sparanghelul se prăjește pe grătar, aprox. 5 minute. Sparanghelul se amestecă cu uleiul de măsline, susanul și oțetul, într-un castron. Se condimentează cu sare și piper.

3
Castravetele se spală, se taie pe jumătate, în lungime, se scot semințele și se rade mare pulpa. Mărarul se spală, se usucă și se toacă. Mărarul, castravetele și iaurtul se amestecă într-un sos. Se condimentează cu sare și piper. Ceapa se curăță și se taie în felii subțiri. Se scoate somonul din sos și se coace la grătar, eventual într-o tavă de grătar, pe ambele părți, aprox. 3 minute. Se adaugă ceapa la somon și se coace de asemenea.

4
Chiflele se taie pe jumătate și se rumenesc scurt la grătar. Chiflele se ung mai întâi cu unt, apoi se distribuie somonul pe jumătățile de chifle. Sparanghelul prăjit se așază pe acestea și apoi se distribuie ceapa pe deasupra. Se acoperă cu capacele de la chifle.

Înapoi